Kamgoarn Klösse

Dweilorkest “De Kamgoarn Klösse” is een veelgevraagde groep enthousiaste muzikanten. Als onderdeel van muziekvereniging Wilhelmina Rijssen treedt de blaaskapel op bij feesten, evenementen en andere gelegenheden waar gezelligheid belangrijk is. Door de vrolijke en bekende muzieknummers, het opzwepende slagwerk, improvisaties en interactie met het publiek werkt het dweilorkest aanstekelijk en sfeerversterkend!

Dweilorkest uit Rijssen

We spelen een breed repertoire variërend van ‘Goud van Oud’ tot moderne kapelmuziek en de laatste bekende hits. Zo reikt het programma van “Festival der Liebe” tot “Why tell me Why”, van “Hela Hola” tot BNZ en van Vader Abraham tot Abba. Voor elk wat wils! De bezetting bestaat uit trompetten, trombones, baritons, saxofoons, slagwerk en een sousafoon.

Optredens feesten en evenementen

De laatste jaren hebben we veelzijdige optredens verzorgd. Een kleine greep uit de optredens: verjaardagen en bruiloften, jubilea, Koninginnedag, Wielerrondes van o.a. Drenthe, Overijssel en Almelo, bedrijfsfeesten, buurtfeesten, Habito beurs enzovoort!

Interactie publiek

De laatste jaren hebben we meerdere publieksprijzen in de wacht gesleept op de Ommer Bissingh kapellenfestival. We ontvingen de prijzen met name door de interactie met het publiek en het enthousiasme van onze muzikanten.

Rijssense roots

Dweilorkest “De Kamgoarn Klösse”, onderdeel van muziekvereniging Wilhelmina, ontleent zijn naam en oorsprong in de rijke textielhistorie van Rijssen. Het huidige clubgebouw staat op het terrein waar vroeger de kamgarenspinnerij van Rijssen stond. De kapel is uitgegroeid van een boerenkapel tot een allround dweilorkest. De kleding is gesponsord door Profimex Bedrijfs- en Promotionele kleding en discotheek Lucky Rijssen.

Optreden aanvragen?

Meer weten over de mogelijkheden van onze kapel voor jouw feest of evenement? Stuur voor meer informatie een mail naar: info@wilhelminarijssen.nl