Najaarsconcert: Muziek van Broadway tot Hollywood

Zin in een prachtig najaarsconcert vol met musical- en filmmuziek? Het orkest van muziekvereniging Wilhelmina verzorgt een mooi gevuld programma samen met koperkwintet Vieve Brass op 12 november in het Parkgebouw in Rijssen.

Vieve Brass Kwintet: van links naar rechts Marinka Kluiver, Sanne Kers, Jesse Ligterink, Koen Ross en Coen van den Bos

Vieve Brass is een jong, veelzijdig en energiek koperkwintet, bestaande uit Sanne Kers en Koen Ross op trompet, Marinka Kluiver op hoorn, Coen van den Bos op tuba en Jesse Ligterink op trombone. Het kwintet is opgericht in september 2018. Op het ArtEZ conservatorium te Zwolle liepen de studenten elkaar tijdens hun studie tegen het lijf. Het Zwolse dialect vormde dan ook de inspiratie voor de naam van het koperkwintet. Jesse Ligterink vormt de connectie tussen Vieve Brass en Wilhelmina. Hij begon als leerling bij de Muziekvereniging en startte in 2018 aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Daar studeert hij trombone en directie. Sinds kort is hij de dirigent van het opleidingsorkest WAT van Wilhelmina.

Een andere bekende van Muziekvereniging Wilhelmina die op 12 november aanschuift in het orkest is Erik Rozendom. Ook hij begon zijn muzikale carrière bij Wilhelmina, volgde een opleiding aan het conservatorium en werkt nu als professioneel hoornist, dirigent en arrangeur. Muziekvereniging Wilhelmina voert tijdens het concert twee stukken uit die gearrangeerd zijn door Erik Rozendom. Extra bijzonder is zijn arrangement van At the Worlds End. Dit stuk arrangeerde Erik speciaal voor Vieve Brass en Wilhelmina.

Wilhelmina tijdens het Nieuwjaarsconcert in januari 2020

Het harmonieorkest speelt deze avond verder filmmuziek van Pirates of the Carribean, de actiefilm Crimson Tide en de Disney film Aladdin, maar ook musicalmuziek van Chess en The Phantom of the Opera. Het 60-koppige harmonieorkest staat ook dit concert weer onder de bezielende leiding van dirigent Wout Ligterink. Ook Wout startte als leerling bij Wilhelmina Rijssen. Daarmee leveren drie dirigenten, die hun muzikale loopbaan startten binnen Wilhelmina, een bijdrage aan deze avond. De muziekvereniging staat dan ook bekend als kweekvijver van muzikaal talent, zowel op professioneel als amateurniveau. Hiermee neemt de bloeiende vereniging een unieke positie in binnen de blaasmuzieksector.

Kortom; een prachtig concert met muzikale talenten en mooie muziek! Het concert start om 20:00 uur in de Herman Wessels zaal in het Parkgebouw. Kaarten zijn €15,75 p.p. (inclusief verenigingskosten) en kunnen besteld worden via www.parkgebouw.nl. Meer weten? Bezoek de website van Wilhelmina (www.wilhelminarijssen.nl) of van het Parkgebouw (www.parkgebouw.nl).