Harmonieorkest

Het harmonieorkest -ook wel grote orkest of A-orkest genoemd-  verzorgt ieder jaar meerdere concerten in Rijssen en omgeving. De muziek die het orkest speelt, bestaat uit een afwisseling van verschillende muzieksoorten, variërend van uitdagende concertwerken voor symfonisch blaasorkest tot het populaire genre met bijvoorbeeld musicals en popmuziek, waarbij het orkest geregeld wordt uitgebreid met gitaar, basgitaar of piano.

Bij de meeste concerten staat een thema centraal of wordt er samengewerkt met bekende artiesten, zoals Gé Reinders, Cor Bakker, Karin Hertsenberg en Syb van der Ploeg. Vlak voor kerst wordt er traditiegetrouw een kerstconcert in de Rooms Katholieke kerk gegeven, samen met enkele plaatselijke koren. Ook is er om de twee jaar speciaal voor onze donateurs een donateursconcert. Met Koningsdag verzorgt het orkest de aubade bij op het park. Het orkest staat sinds 1999 onder leiding van dirigent Wout Ligterink.

Het orkest is een symfonisch blaasorkest, onderverdeeld in een aantal secties: houtinstrumenten, koperinstrumenten en slagwerkinstrumenten. Voor meer informatie over de instrumenten in het harmonieorkest kun je onder andere terecht op de site Orkestindeklas.nl, waar musici over hun instrument vertellen.

Kom gerust eens kijken! We kunnen op diverse plekken in ons harmonieorkest uitbreiding gebruiken, bijvoorbeeld binnen de trompetsectie en klarinetgroep. Maar ook op andere instrumenten zijn plekken beschikbaar, iedereen is welkom! Laat het ons weten en kom eens een kijkje nemen op dinsdagavond. We repeteren van 19:15 tot ongeveer 21:30. Graag tot ziens!