Over Wilhelmina

Wilhelmina is een muziekvereniging bestaande uit diverse orkesten en samenspeelgroepen voor en door Rijssenaren van alle leeftijden. Muzikale ontwikkeling door een gedegen opleiding, ontspanning, plezier en succes staan daarbij voorop.

  • Mensen de gelegenheid geven samen met anderen, muziek te beoefenen op instrumenten die binnen een harmonieorkest gebruikelijk zijn.
  • Het bieden van een verenigingsklimaat waarin gezelligheid, sociale contacten en plezier in het samen muziek maken erg belangrijk zijn.
  • Het leveren van een bijdrage aan het culturele welzijn van de eigen leden en aan het (culturele) welzijn van Rijssen; het laatste door als ‘verbindende vereniging’ op te treden tussen de diverse verenigingen en organisaties.
  • Het bieden van voldoende muzikale uitdaging voor de leden.

Wilhelmina is een levendige en veelzijdige muziekvereniging in Rijssen. Sinds 1898 zijn wij stevig geworteld in het Rijssense maatschappelijk leven. Wij zijn gehuisvest in een eigen clubgebouw en bestaan uit een harmonieorkest, verschillende opleidingsorkesten en een feestkapel. Ons ledental, van 140 enthousiaste leden, is al jaren stabiel. Meer dan de helft van onze leden is jonger dan 18 jaar! 

Jaarlijks verzorgen wij veel concerten en optredens op straat, tijdens evenementen en feesten. We spelen ook vaak voor bijzondere doelgroepen zoals bejaarden en zorgbehoevenden. Daarnaast initiëren en participeren wij in samenwerkingsprojecten. We onderhouden nauwe banden met maatschappelijke organisaties zoals basisscholen, de Muziekschool Rijssen, het Parkgebouw en andere verenigingen op gebied van kunst en cultuur.

Ondersteun Wilhelmina en word donateur!