Muziekopleiding

Doelgericht muziekonderwijs levert een inspirerende en krachtige bijdrage aan de totale ontwikkeling van ieder kind. Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat muziek ervoor zorgt dat het ruimtelijk inzicht en de sociale vaardigheden verbeteren, het functioneren van het geheugen verbetert en het IQ verhoogt. Ook bevordert het de taalontwikkeling en draagt het bij aan de emotionele stabiliteit en empathie.  Wilhelmina verzorgt een eigen muziekopleiding. Leerlingen leren noten lezen en samenspelen en er is ook veel aandacht voor muzikaliteit, ritme en creativiteit. Een mooie investering in je persoonlijke talenten!

Docenten met affiniteit voor de blaasmuziek (gediplomeerd of in opleiding) verzorgen de wekelijkse lessen. Deze lessen vinden plaats in onderling overleg, meestal op een vaste dag in de week, de lessen kunnen al vrij snel in de praktijk gebracht worden in onze orkesten. Regelmatig worden er voorspeelavonden georganiseerd, zodat we van elkaar leren en natuurlijk ook voor het sociale verenigingsaspect.

Op zoek naar een muziekinstrument die past bij jou? We bieden lessen aan voor klarinet, trompet, saxofoon, hobo, trombone, hoorn, slagwerk en dwarsfluit. Wilhelmina stelt de instrumenten met toebehoren en lesmateriaal beschikbaar. Zo hoef je zelf geen dure investering te doen om een eigen instrument aan te schaffen.

Binnen onze muziekopleiding is het mogelijk om de HaFa-diploma’s A t/m D te halen. Voor het WAT orkest wordt minimaal A-niveau gevraagd. Voor het A-orkest geldt het minimale niveau van een B-diploma. Liefhebbers die vervolgens nog meer muzikale uitdaging zoeken kunnen de opleiding volgen op C- of D-niveau

Meer weten over onze lessen? Neem contact met ons op of meld je aan!

Ga naar het aanmeldformulier