Interview met Frans Limburg, regisseur van het project Over de Muur!

Hoi Frans, kun je ons iets meer vertellen over jezelf en jouw rol binnen dit project?

‘Ik ben sinds 1990 werkzaam als artiest. Zanger-acteur in musicals, o.a. ‘Evita’ (1995-1997) als Magaldi en in het tweede seizoen ook understudy Che. Verhalenverteller bij Stadsavonturen. Stemacteur, het inspreken van tv-series en bioscoopfilms. De meest recente film is ‘Wil de Krokodil’, daarin ben ik de Nederlandse stem van Hector P. Valenti.

Mijn aandeel in dit project is aanwijzingen en adviezen geven m.b.t. de tekst, het spel en de enscenering. Ik heb de tekst geschreven in 2019 voor de Regimentsfanfare ‘Garde Grenadiers en Jagers’, voor hun optreden samen met The Gents tijdens de Nacht van de Militaire Muziek 2019 en ook toen de regie gedaan.’

En wat spreekt jou zo aan in dit project?

De combinatie van muziek en tekst. Een instrumentaal stuk of (pop)lied wat de scène die ervoor zit verklankt of er verder op doorborduurt. Het versterkt elkaar en creëert zo een totaalplaatje.’

Kun je iets meer vertellen over wat het project precies inhoudt?

‘Het project geeft momentopnames weer uit verschillende fases van de Koude Oorlog, op verschillende plekken, van verschillende mensen.’

Kun je een kleine preview geven over wat het publiek onder andere te wachten staat tijdens deze avond?

‘Er zijn twee momenten waarin Oost en West Berlijn tegelijk aan het woord komen. Beide keren richten de personages zich niet tot elkaar, maar tot het publiek. Zo hoop ik dat het publiek ieder voor zich een mening vormt over wat er wordt gezegd.’


Deze indrukwekkende avond met eigen ogen en oren bijwonen? Wees dan snel! Er zijn nog maar een heel beperkt aantal kaarten beschikbaar voordat de avond is uitverkocht. Kaarten zijn te bestellen via www.parkgebouw.nl! 🎼