Feestelijke start jubileumjaar

Exact 125 jaar na de oprichting van Muziekvereniging Wilhelmina is het vrijdag 17 november feest in het Parkgebouw. Ter ere van haar jubileum geeft de Muziekvereniging een jubileumconcert. Tijdens het concert brengt het harmonieorkest van Wilhelmina de 1e symfonie van Johan de Meij, The Lord of the Rings, ten gehore.

Deze symfonie is gebaseerd op het boek In de ban van de ring van J.R.R. Tolkien uit 1955. Dit boek heeft vele miljoenen lezers over de hele wereld weten te boeien. De symfonie bestaat uit vijf afzonderlijke delen, die ieder een figuur of een belangrijke episode uit het boek illustreren. Voor de gelegenheid wordt het orkest aangevuld met een aantal instrumenten die niet tot onze dagelijkse bezetting behoren, zoals een contrabas, cello, harp en piano. Na afloop van het bijzondere concert vindt de jubileumreceptie plaats.

Wilhelmina werd in 1898 opgericht als fabriekskorps van jutefabriek ter Horst. De vereniging heeft oorlogen en crisissen overleeft en is in 1970 zelfstandig verder gegaan. Ook na 125 jaar is Wilhelmina een springlevende vereniging met bijna 150 leden, waarvan de helft bestaat uit jeugd. De vereniging heeft een eigen muziekopleiding, twee opleidingsorkesten, een harmonieorkest, dweilorkest en een G-orkest. Dat het jubileum van de vereniging gevierd wordt in het Parkgebouw is extra bijzonder. Het Parkgebouw is opgericht door dezelfde fabrikanten en de vereniging treedt hier al meer dan 100 jaar op. Een bijzondere plek dus voor dit feestelijke jubileum.

Bestel nu alvast je kaarten voor dit unieke jubileumconcert. Het concert start om 20:00 uur in het Parkgebouw in Rijssen. Kaarten zijn €18,25 p.p. (inclusief verenigingskosten) en kunnen besteld worden via www.parkgebouw.nl