Dirigent Wout Ligterink

Wout Ligterink is een geboren en getogen Rijssenaar. Wout begon op het orgel, maar het harmonieorkest trok al snel zijn aandacht. De liefde voor de blaasmuziek heeft hem nooit meer losgelaten. Tijdens zijn studies klarinet en HaFa-directie dirigeerde hij al verschillende blaasorkesten.

Sinds 2005 is hij werkzaam voor de Overijsselse en Gelderse bibliotheken. Hij heeft de leiding over Musidesk en Cultuureducatie Overijssel. Met de programma’s “Cultuur aan de basis” en “Cultuureducatie met kwaliteit” zet Rijnbrink Cultuur zich samen met het Fonds voor Cultuurparticipatie, de provincie, de gemeenten, de scholen en de cultuuraanbieders, in op het voortzetten en versterken van cultuureducatie in het onderwijs. Musidesk ondersteund en faciliteren bibliotheken, muziekverenigingen en culturele instellingen op het gebied van de amateurmuziek.

Wout is geen onbekende binnen het Rijssense muziekleven. Naast het dirigeren van muziekvereniging Wilhelmina en Gospelkoor TODA, dirigeert hij op projectbasis het dialectkoor Lofleed en heeft hij het Rijssens mannenkoor tijdens een aantal fraaie concerten onder zijn hoede gehad.

Zijn motto is: ieder werk en optreden verdient het om met passie en energie zo optimaal mogelijk uitgevoerd te worden!