SLAG!

Muziek is voor iedereen. Daarom is Muziekvereniging Wilhelmina van start gegaan met een nieuwe groep: Wilhelmina – SLAG!.  

SLAG! is een nieuw concept voor mensen met een verstandelijke beperking (lvb), waar muziek maken met behulp van slagwerk en percussie centraal staat. SLAG! staat voor ‘inclusie’; je hoeft niet allemaal in hetzelfde orkest te spelen, maar je kunt wel met elkaar één ‘vereniging’ zijn. 

Plezier staat voorop

We starten met de eerste groep van 10 – 15 personen onder leiding van een enthousiaste instructeur. Plezier hebben in en trots zijn op wat je presteert tijdens de wekelijkse repetities en de diverse optredens, al dan niet samen met de andere leden van de vereniging!

Werken met een programma

Er wordt een standaard programma-opzet gevolgd. Dit maakt dat je vooraf al weet wat er gaat gebeuren. Met de hele groep worden inspeeloefeningen gespeeld, om lekker op te warmen en mentale scherpte te creëren. Daarna worden eenvoudige ritmische bouwstenen (de “muzikale fruitmand”: ap-pel ap-pel ap-pel peer) geoefend. Dit is de basis voor alle muziek die gespeeld gaat worden. Natuurlijk worden ook muziekstukken geoefend, uitgaande van de jullie mogelijkheden.

Welkom

Iedereen met een verstandelijke beperking (lvb) die wil en kan meedoen, is welkom bij Wilhelmina SLAG!; het is niet nodig muziek te kunnen spelen of noten te kunnen lezen. Word jij vrolijk of rustig van het kijken en/of luisteren? Ook dan ben je van harte uitgenodigd!

Praktische informatie

Wij hebben al een aantal vrijwilligers, maar geef je vooral op als het je leuk lijkt om hierbij aanwezig te zijn! De lessen worden gegeven door een instructeur, waarbij er bij elke repetitie één vrijwilliger per 5 muzikanten aanwezig is (we kunnen helaas geen één op één begeleiding bieden). Na het oefenen wordt gezamenlijk opgeruimd. Tijdens repetities zijn we bereikbaar op 06-27037279. Jullie worden lid van Muziekvereniging Wilhelmina en betalen net als ieder ander lid maandelijks contributie. De eerste 2 repetities zijn gratis! En uiteraard zorgt Wilhelmina voor de instrumenten.

De repetities zijn elke donderdag van 19.15-20.15 uur in ’t Morshoes, Morsweg 8C, Rijssen. Kun je niet? Meld je dan telefonisch of via WhatsApp af.

Wil je je aanmelden of wil je meer weten? Mail dan naar info@wilhelminarijssen.nl. Als we je naam, telefoonnummer of e-mailadres hebben, nemen we contact met je op. Je kunt natuurlijk ook 06-27037279 of 06-14274765 bellen of appen.

Met dank aan

Het opstarten van SLAG! is niet mogelijk zonder (financiële) hulp. We zijn blij met alle vrijwilligers die zich aan hebben gemeld, en ook dankbaar voor de financiële ondersteuning van Gemeente Rijssen-Holten, Amantia, Casterenshoeve en HandicapNL (www.handicapNL.nl).