Stralend optreden in Almelo van WAT

Wat een topdag hebben we gehad afgelopen zaterdag 22 juni! Met de bus naar Almelo, een super leuk optreden, goed juryrapport en als klap op de vuurpijl: twee dagprijzen! We namen de prijs voor het meest muzikaal orkest gevorderde jeugd en de prijs voor het best uitvoeren van het thema ‘stralen’ mee naar huis.

Wat speelde op het Jeugdfestival in Hof 88 in Almelo. Samen met JOW, Jeugdorkest Wilhemina uit Glanerbrug, en Kunst en Strijd uit Losser zaten we in een blok om te spelen voor de jury.

JOW trad als eerste op. Wij mochten na JOW en begonnen ons optreden met het stuk This is what it feels like van Armin van Buren. Daarna vlogen we naar de maan met Apollo11. Een optreden inclusief astronaut! We sloten ons optreden af met Jitterbug, een swingend nummer uit de jaren 30.

Na ons optreden kregen we van jurylid Ivo Kouwenhoven terugkoppeling op ons optreden. Er waren nog wat dingetjes waar we aan konden werken, maar we straalden enthousiasme uit, hadden plezier in het spelen en het klonk goed!

Met de juryrapporten van Ivo en Marianke Hobe en een beker gingen we in de bus weer terug naar Rijssen. Daar stond een bordje patat met een kroket of frikandel op ons te wachten.

’s Middags zijn Wout Ligterink en Gerard Visser terug geweest naar Almelo, om te horen wie de dagprijzen mochten ontvangen. Ze zijn er niet voor niks heen geweest! De dagprijs voor beginners ging naar de B-slagwerkgroep van Harmonie Wierden, en wij ontvingen de prijs voor het muzikaalst orkest gevorderde jeugd en de dagprijs voor het best uitgevoerde thema.

We kijken terug op een geslaagde, gezellige en muzikale dag. Op naar volgend jaar!