Uit het verleden

Toen wij in het verleden optraden en repeteerden tijdens taptoes, gebeurden er wel eens bijzondere dingen. Zo ook tijdens een repetitie.

Die repetitie moesten de figuren(choreografie) geoefend worden. Met vier trombones voorop een schitterend gezicht. Maar ook een hele belangrijke plek. Als de trombones de fout ingaan, heeft dit grote gevolgen voor de rest van de orkestleden. Een van de trombonisten, we noemen geen namen, had die morgen gewerkt bij de ijsverkoper. Het was schitterend weer, dus er werd een goede omzet gedraaid. De werkgever was natuurlijk blij met deze omzet en trakteerde zijn werknemers op een paar consumpties. Maar na een dag werken, kunnen sommige consumpties wel eens ‘hard aankomen’. Zo ook bij onze trombonist. Toen de tamboermaitre richting aangaf, kwam dit niet duidelijk over bij de trombonist. Hij liep de verkeerde kant op. Het gevolg: een groot gedeelte van het orkest volgde de trombonist. Gelukkig kon de tamboermaitre tijdig bijsturen en werd het net geen complete chaos. Weinig mensen hadden in de gaten wat er gebeurde en iemand uit het publiek riep: “Dat is leuk! Dat moest Wilhelmina ook eens doen!” Uiteindelijk kwam het dus allemaal weer goed, ook met onze trombonist!