Fijne feestdagen en een muzikaal nieuwjaar!

Het einde van het jaar is weer inzicht. En ondanks het aparte jaar, kijken wij positief terug op 2021.

Helaas is ook dit jaar voorbij gegaan zonder grote concerten en kan de geplande Kerstzangdienst op 15 december 2021 ook niet doorgaan in verband met de corona maatregelen. In januari van 2022 staat op 15 januari het Nieuwjaarsconcert gepland. Het is nog even afwachten of dit concert met bekende klassiekers en mooie concertstukken op dat moment doorgaat, of dat de muziekvereniging daar een andere datum voor zoekt.

Gelukkig kon er ook best veel wel afgelopen jaar. Zo startten er een grote groep nieuwe muzikanten bij onze Algemene Muzikale Vorming, repeteerden alle orkesten vanaf mei tot november dit jaar weer wekelijks en startte er een nieuw onderdeel: SLAG! Met dit nieuwe onderdeel zorgt de Rijssense vereniging ervoor dat muziek maken écht voor iedereen is. SLAG! Is een slagwerkgroep voor mensen met een licht verstandelijke beperking. In oktober begon deze groep met repeteren en in november hadden ze al hun eerste optreden tijdens het Pepernotenconcert van WIT, WAT en SLAG!.

December is ook een tijd om vooruit te kijken. We hopen in 2022 weer op te kunnen treden voor publiek. Want dat is uiteindelijk wat alle orkesten het liefste doen: samen muziek maken voor anderen. We wensen je fijne en gezellige feestdagen en een muzikaal 2022. Tot volgend jaar!