Aubade en miniconcert Wilhelmina

Na twee jaar is Muziekvereniging Wilhelmina weer ‘als vanouds’ aanwezig bij de Aubade tijdens Koningsdag op 27 april. Voorafgaand aan de aubade vindt er vanaf 10.30u een miniconcert plaats in de muziekkoepel voor het Parkgebouw.

De muziekvereniging kijkt er enorm naar uit om weer een muzikale bijdrage te mogen leveren tijdens de aubade. Altijd weer een prachtig moment om te spelen voor het Rijssense publiek. Ook voor de muzikanten is dit elk jaar weer een feestelijke start van Koningsdag. 

De vereniging start om 10.30u met een miniconcert. Voor dit concert zijn het ‘grote’ orkest en het opleidingsorkest WAT (Wilhelmina’s Aanstormend Talent) samengevoegd en zij spelen onder leiding van dirigent Wout Ligterink. Tijdens het concert wordt herkenbare muziek gespeeld. Denk daarbij aan verschillende bekende Koningsdagliedjes, muziek uit de musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, The best of Henri Manchini, het feestelijke Jitterbug en jazzy Feeling Good. In een aantal van deze stukken zitten mooie solo’s, waarmee een aantal getalenteerde muzikanten in het zonnetje gezet worden. Aansluitend volgt om 11.00 uur de aubade, waarbij de opkomst van de Scouting dit jaar begeleid wordt met de Sousa Mars, de klassieker Semper Fidelis. Naast het Wilhelmus en het lied voor de Koning wordt ook de Oranje medley ten gehore gebracht. Graag zien we jullie allen.