Wilhelmina laat van zich horen in Rijssen

Muziekvereniging Wilhelmina draagt graag haar steentje bij aan verschillende festiviteiten en evenementen in Rijssen. Zo schitterde Wilhelmina de afgelopen periode tijdens een miniconcert en de aubade op Koningsdag en speelden een aantal leden tijdens de Dodenherdenking.

In het voorjaarszonnetje

In de afgelopen periode heeft Muziekvereniging Wilhelmina weer ‘als vanouds’ van zich laten horen in Rijssen. Dit begon op Koningsdag, met voorafgaande aan de aubade een miniconcert onder leiding van Wout Ligterink. Het podium van de muziekkoepel was volgepakt met ruim 65 muzikanten die vrolijk uitgedost en vol enthousiasme van zich lieten horen. Er werd laagdrempelige, herkenbare muziek gespeeld zoals verschillende bekende Koningsdagliedjes, muziek uit de musical Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, The best of Henri Manchini en het feestelijke Jitterburg. Ondertussen stroomde het publiek toe en genoten in een heerlijk voorjaarszonnetje van de gezellige sfeer. Dirigent Wout Ligterink loodste het publiek door het programma heen en gaf aan dat de vereniging, ondanks de coronaperiode, enorm is gegroeid en veel nieuwe aanwas heeft.

Aubade

Aansluitend aan het miniconcert volgde de aubade. De plaatselijke scouting en het college van burgermeester en wethouders kwamen op onder begeleiding van een Sousa Mars, de klassieker Semper Fidelis. Naast het Wilhelmus werd ook het lied voor de Koning en de Oranje medley ten gehore gebracht.

Precies een week later volgde een ingetogen optreden tijdens de Dodenherdenking. Erik Schreurs en Thijs Ligterink begeleidden de stille tocht op de omfloerste trom naar het monument bij de oude begraafplaats in Rijssen. Eenmaal daar verzorgde het koperensemble (bestaande uit Gerbert Voortman, Jesse Ligterink, Willard van Brussel, Richard Kippers, Bram Paauwe en Jelle Elsman) samen met het Rijssens Mannenkoor de muziek tijdens de herdenking.

Terugkijkend op beide dagen ervaart de Rijssense vereniging het als een eer om betrokken te mogen en kunnen zijn bij de aubade en herdenking. Een dankbare taak!