Met de jeugd 2023 in: nieuwjaarsconcert

Op 26 januari laten de jongste leden van muziekvereniging Wilhelmina en SLAG! van zich horen tijdens een Nieuwjaarsconcert in het Kulturhus Irene in Notter. Het opleidingsorkest WIT (Wilhelmina’s Instromend Talent) speelt onder leiding van dirigent Lieke van Groningen een aantal muziekstukken. Dit orkest bestaat uit beginnende en vaak jonge muzikanten.

WIT tijdens het Pepernotenconcert in november 2022

Ook zal de Algemene Muzikale Vorming (AMV)-groep laten horen wat ze de afgelopen periode geleerd hebben. AMV is een korte muziekopleiding voor kinderen vanaf groep 4, waarbij kinderen samen blokfluit leren spelen, de basis van muziek leren en kennis maken met verschillende muziekinstrumenten. Aan het einde van het concert mogen de AMV-cursisten hun welverdiende diploma in ontvangst nemen. 

Als laatste levert SLAG! een bijdrage aan dit vrolijke nieuwjaarsoptreden. In SLAG! spelen leden met een verstandelijke beperking, waar muziek maken met behulp van slagwerk en percussie centraal staat. Dit onderdeel van de vereniging staat onder leiding van Erik Schreurs. Het nieuwjaarsconcert start om 18.30 uur. Toegang is gratis.

Nieuw seizoen AMV

Vanaf 2 februari start er een nieuw seizoen AMV. Aanmelden kan via: https://www.wilhelminarijssen.nl/opleidingen/algemene-muzikale-vorming/