Terugblik: naar het jeugdfestival met WAT

Zaterdag 17 juni vertrok een groot deel van onze leden naar Borne voor het Jeugdfestival. Onze saxofonist Vera van Wingerden schreef er een stukje over.

Afgelopen zaterdag deden wij als WAT orkest mee aan het jeugdfestival in Borne. Rond kwart voor 9 ’s ochtends zaten wij al klaar op het muziekgebouw voor een korte repetitie. Een uurtje later, na het eten van een heerlijke plakje cake, vertrokken we met de bus naar Borne. De sfeer zat er goed in!

Daar aangekomen hebben we met zijn allen ingespeeld en genoten van een ijsje. Het was namelijk heerlijk weer! Na een tijdje te hebben gewacht mochten we de theaterzaal in. Hier hebben we eerst naar 2 andere orkesten geluisterd. Dit was al erg leuk om te horen en om naar te kijken! Hier en daar bouwde de spanning zich wel op. Het thema van de dag was ‘muziek maken is een kunst’. 

Toen wij eenmaal aan de beurt waren begonnen wij met het stuk ‘A world of harmony’. Want muziek en kunst komen eigenlijk best wel overeen. Het is mooi, leuk en makkelijk om naar te kijken of om naar te luisteren. Maar als je het zelf moet maken, dat is nog wel een andere kunst! Eén van de leden heeft een fotoreportage gemaakt voor achter dit nummer. Dit kwam erg mooi overeen en het paste precies!

Als 2e nummer speelde wij ‘the Blues Brothers’. Overal in het orkest kwamen vrolijke hoedjes en hoofdbandjes tevoorschijn. Tijdens het nummer schilderde onze kunstenaar een foto van de 2 blues brothers. Aan het einde kregen we mooie complimenten van de jury. Het was een optreden om trots op te zijn!

Toen we terug waren in Rijssen hebben we met zijn allen nog een patatje gegeten. Het was een zeer geslaagde dag!