Het is bijna zo ver: ons jubileumconcert

Exact 125 jaar na de oprichting van Muziekvereniging Wilhelmina is het vrijdag 17 november feest in het Parkgebouw. Ter ere van haar jubileum geeft de vereniging een jubileumconcert. Tijdens het concert brengt het harmonieorkest van Wilhelmina de 1e symfonie van Johan de Meij, The Lord of the Rings, ten gehore.

Deze symfonie is gebaseerd op het boek In de ban van de ring van J.R.R. Tolkien uit 1955. Dit boek heeft vele miljoenen lezers over de gehele wereld weten te boeien. De symfonie bestaat uit vijf afzonderlijke delen, die ieder een figuur of een belangrijke episode uit het boek illustreren. Voor de gelegenheid wordt het orkest onder andere aangevuld met een aantal instrumenten die niet tot onze dagelijkse bezetting behoren, zoals een contrabas, cello, harp en piano. Na afloop van het concert vindt de jubileumreceptie plaats, waar samen met alle bezoekers het bijzondere jubileum gevierd wordt. Tijdens de receptie presenteert de vereniging ook haar speciale jubileumlikeur. De naam van deze likeur blijft nog even een verrassing.

Het jubileumconcert vormt de aftrap van een bijzonder jubileumjaar, vol met concerten en activiteiten. Op het jubileumprogramma staan komend jaar verder een voorjaarskamp voor jeugdleden, een kleurplaatwedstrijd, een concert voor de jeugd in maart, in juni een concert met een bandje, een dagje weg met de vereniging en als afsluiting in november volgend jaar een groot concert, met  alle onderdelen van de vereniging.

Wilhelmina werd in 1898 opgericht als fabriekskorps van jutefabriek ter Horst en dankt haar ontstaan en naam aan de kroningsfeesten van Koningin Wilhelmina op 6 september 1898. De vereniging heeft oorlogen en crisissen overleeft en is in 1970 zelfstandig verder gegaan. Ook na 125 jaar is Wilhelmina een springlevende vereniging. Telde de vereniging bij de start 25 leden, nu zijn dat er zo’n 160, waarvan ruim de helft onder de 18 jaar is. De vereniging heeft een eigen muziekopleiding, twee opleidingsorkesten, een harmonieorkest, dweilorkest en een G-orkest. Dat het jubileum van de vereniging gevierd wordt in het Parkgebouw is extra bijzonder. Het Parkgebouw is opgericht door dezelfde fabrikanten en de vereniging treedt hier al meer dan 100 jaar op. Een bijzonder plek dus voor dit feestelijke jubileum.

Het concert is al bijna uitverkocht. Bestel dus snel de laatste kaarten voor dit unieke jubileumconcert. Het concert start om 20:00 uur in het Parkgebouw in Rijssen. Kaarten zijn €18,25 p.p. (inclusief verenigingskosten) en kunnen besteld worden via www.parkgebouw.nl.

Met dank aan het Prins Bernhard Cultuurfonds

Om dit concert te kunnen realiseren, heeft het Prins Bernhard Cultuurfonds een bedrag voor ons gereserveerd.