Muziek maken bij Wilhelmina: Juda van Wingerden

Vrijdag vieren onze jeugdleden en SLAG! 125 jaar muziekvereniging Wilhelmina. Wat maakt muziek maken bij Wilhelmina nou zo leuk? Juda van Wingerden vertelt er graag over!

Juda is 12 en speelt al een aantal jaar trombone bij onze vereniging. “Met een trombone kun je heel veel verschillende en leuke dingen spelen. Zoals jazz, maar ook klassieke muziek. Het is een instrument met een mooie volle klank.”

Trombone leren spelen kan natuurlijk op heel veel plekken. Waarom is Wilhelmina zo’n leuke plek? “Ik vind de sfeer heel leuk. Het is altijd gezellig en de mensen kennen elkaar goed. Ik voel me altijd welkom als ik het gebouw binnen loop.”

Vrijdag staat opnieuw in het teken van 125 jaar Wilhelmina. Onze opleidingsorkesten, SLAG! en AMV vieren dat met het Hollywoodconcert in de aula van Reggesteyn Rijssen. Juda kijkt er naar uit: “Ik vind zelf het stuk Railway Traffic leuk. Het is een vrolijk liedje en ik vind mijn partij leuk om te spelen. Iedereen komt goed mee en hierdoor klinkt het ook goed!”

Het Hollywoodconcert is op 1 maart en start om 19:30 uur. Toegang is gratis.