Muziek maken bij Wilhelmina: Nienke Slagman

Gisteren was de generale repetitie en vrijdag is het zover! Het Hollywoodconcert van onze opleidingsorkesten, AMV en SLAG!. Tijdens dit concert vieren we opnieuw ons 125 jarig jubileum. Al meer dan een eeuw maken wij samen muziek voor de Rijssense samenleving. Nienke is al een paar jaar lid van Muziekvereniging Wilhelmina en vertelt graag meer wat zij leuk vindt aan muziek maken bij Wilhelmina.

Nienke Slagman is 11 jaar en speelt dwarsfluit. “Ik wilde dwarsfluit gaan spelen omdat mijn moeder ook dat instrument bespeelt.” Het leukste aan muziek maken bij Wilhelmina? “Ik vind het orkest het leukste van Wilhelmina, omdat je dan echt iets doet met je instrument. Het is ook uitdagend, omdat je rekening moet houden met de andere orkestleden. Daardoor leer je goed in de maat en op toon spelen.”

Vrijdag speelt Nienke natuurlijk ook mee. “Ik vind eigenlijk alle nummers die we gaan spelen leuk, maar het leukste vind ik Railway Traffic.”

Het jubileumconcert van onze jeugd is op vrijdag 1 maart in de aula van Reggesteyn Rijssen. Het concert start om 19:30 uur en toegang is gratis. Tijdens het concert maken we ook de winnaars van de kleurwedstrijd bekend!