Jeugd Wilhelmina geeft Presentatieconcert op 23 juni

Afgelopen tijd is de jeugd van Muziekvereniging Wilhelmina druk geweest met het instuderen van nieuwe muziek. Dit willen ze natuurlijk graag laten horen. De AMV-groep, het instaporkest en WAT laten horen wat ze in huis hebben tijdens het Presentatieconcert op 23 juni om 19:00 uur. Na afloop kunnen kinderen muziekinstrumenten proberen.

AMV

De AMV-groep bestaat uit een groep kinderen die afgelopen jaar voor het eerst een instrument hebben leren spelen: de blokfluit. Tijdens het concert speelt de AMV-groep een aantal liedjes, zoals Ik zag twee beren, Hoedje van papier en Kortjakje. Ze spelen ook allemaal een stukje solo op fluit. Na afloop van hun optreden krijgen alle kinderen hun diploma uitgereikt.

Opstaporkest

Het Opstaporkest, onder leiding van Floor Paauwe laat ook verschillende nummers horen, zoals Wyndham Marziale, Tiger Rock, Czardas en Rhythm & Blues. Het instaporkest bestaat uit jong talent, die nu een paar jaar een instrument bespelen. Het instaporkest is bedoeld om te leren samen spelen en te wennen aan het spelen in een orkest.

WAT

Het Opstaporkest en WAT, Wilhelmina’s Aanstormend Talent, spelen samen een nummer: That Man van Caro Emerald. Hierna speelt WAT zelf nog twee nummers, Oriental Postcards en A Musical Fantasy. Oriental Postcards is een stuk met een oosters tintje. In A Musical Fantasy komen verschillende stijlen uit de musicalwereld naar voren: het stuk opent met een Hollywood/Entertainment stijl, dan volgt er een romantisch tussenstuk en het einde is in een vrolijk jasje gehesen, met een knipoog naar Jazz.

Voor kinderen vanaf 6 jaar

Het concert is heel leuk voor kinderen vanaf ongeveer 6 jaar, die graag een instrument willen leren spelen. Tijdens het concert worden instrumenten gepresenteerd en na afloop mogen alle kinderen instrumenten proberen!

Het Presentatieconcert is op vrijdag 23 juni, om 19:00 in het Parkgebouw. Toegang is gratis.