Wilhelmina Pepermuntactie vanaf 11 september

Logo Wilhelmina

Muziekvereniging Wilhelmina houdt ook dit jaar weer haar Wilhelmina Pepermuntactie. In de week van 11 september 2017 gaan de muzikanten langs de Rijssense deuren met dozen pepermunt. De opbrengst is bestemd voor de aanschaf en het onderhoud van muziekinstrumenten.

4000 doosjes Wilhelmina pepermunt

Net als andere jaren is de doelstelling om 4000 doosjes authentiek Wilhelmina pepermunt uit het Friese Dokkum aan de man en vrouw in Rijssen te brengen. De actie kan ieder jaar weer op veel sympathie van de Rijssenaar rekenen.

Instrumenten voor jeugdleden

De muziekvereniging kan de inkomsten van de actie goed gebruiken. Voorzitter Tom Klokkenburg: “Ieder jaar weer beginnen met name jonge muzikanten aan een muziekinstrument, bijvoorbeeld vanuit onze AMV-cursus. De meeste leden maken hierbij gebruik van een muziekinstrument van de vereniging, zodat ze zelf geen instrumenten hoeven aan te schaffen”.

Klokkenburg vervolgt: “Een trompet kost al gauw 700 euro en dat loopt al snel op tot ruim 5000 euro voor een bastuba. Mede door de Pepermuntactie kunnen we alle leden een instrument blijven aanbieden en onderhouden”. De actie wordt door zowel jonge als oudere leden uitgevoerd. Met de hulp van de Rijssenaren die Wilhelmina een warm hart toedragen, zal deze pepermuntactie ongetwijfeld weer slagen!

Pepermunt online bestellen

Mochten inwoners van Rijssen onze leden onverhoopt mislopen: geen nood! Via ons online bestelformulier kunnen eenvoudig doosjes pepermunt besteld worden om de actie van Wilhelmina te steunen.