Klösse 3e keer eerste in Ommen

OMMEN/RIJSSEN – Zaterdag 2 september won de Kamgoarn Klösse voor de derde keer de eerste prijs op het kapellenfestival van de Ommer Bissingh. Het orkest pakte het publiek in met aanstekelijke meedeiners en ontspannen interactie.

Bomvolle terrassen, schitterend weer en uitstekende orkesten, alles was aanwezig voor een prachtig blaasorkestenfestival in Ommen, afgelopen zaterdag. Voor de Klösse was dit het eerste optreden na twee maanden vakantie. Misschien wel de reden van het succes: “Iedereen had duidelijk zin om weer eens lekker muziek te maken. Als een kudde koeien die voor het eerst weer in de wei mogen,” grijnst Martin ter Denge, slagwerker bij de kapel.

Interactie
De publieksjury was lovend: “Jullie vielen op door de aanstekende werking op het publiek, met veel interactie, vooral van het slagwerk en de sousafoonspeler. Ook het repertoire was leuk met veel bekende nummers. Kortom, volgend jaar weer!”

Bierviltje
Toch was het de groep niet om de prijzen te doen. “We willen gewoon een leuk optreden geven en mensen vermaken. Dat je er dan een prijs mee wint, is een leuke opsteker,” aldus Ter Denge. In ’t Morshoes hangt nu ook de belangrijkste trofee van de dag aan de muur. Een bierviltje met daarop de woorden ‘Goed Bezig’, geschreven door een vrouw in het publiek. In de pet gekregen tijdens een koddige, spontaan geïmproviseerde onemanshow c.q. balanceer-act van bassist Gerbert Voortman.

50 jaar Klösse
Dit jaar bestaat de kapel 50 jaar. Om dat te vieren is de Kamgoarn Klösse in Rijssen te beleven op zaterdag 30 september tijdens het mode-spektakel in het centrum. Het eerste daaropvolgende optreden is op zaterdagmiddag 18 november tijdens de intocht van Sinterklaas.

Foto’s op Facebook >>