We zitten niet stil

Sinds december kunnen we helaas niet meer repeteren. Tijd dus om wat anders te verzinnen!

Alle leden onder de 16 jaar zijn onderdeel van het jeugdorkest en hebben vanaf januari al verschillende online activiteiten gehad. Presentaties, spelletjes, online repetities: noem het maar op. Afgelopen dinsdagavond was misschien wel extra bijzonder. Componist Ivo Kouwenhoven vertelde de jeugd meer over zijn werk, zijn muziekstukken en er was genoeg ruimte voor vragen. Daar werd dankbaar gebruik van gemaakt.

Ook het grote orkest komt sinds een paar weken online bij elkaar. Twee weken geleden begon dat met “De grote Wilhelmina Pubquiz”. In een uurtje kregen alle leden vragen over dirigeren, muziektheorie, slagwerk, de geschiedenis van Wilhelmina en vragen over de leden. Afgelopen week volgde het orkest een webinar van Musidesk van Oscar Gavarro. Een Spaanse componist die veel filmmuziek schrijft  voor harmonie- en symfonieorkesten. Hij vertelde over zijn opleiding, loopbaan en hoe het schrijven van filmmuziek werkt. Een erg interessant verhaal. Tussendoor was er genoeg ruimte om elkaar even te spreken om toch het verenigingsgevoel vast te houden. Erik Rozendom  heeft voor volgende week een programma bedacht voor het orkest. Erik is oud lid van Wilhelmina, is professioneel hoornist en dirigent. Dat belooft dus wat!

Ook de AMV’ers zitten niet stil. Na de voorjaarsvakantie start er een nieuwe groep AMV’ers. Natuurlijk is het wel een beetje behelpen met alle maatregelen, maar er mag weer wat gebeuren! Wil je je kind nog opgeven voor AMV? Dat kan nog steeds. Ga naar www.wilhelminarijssen.nl/AMV/. Daar vind je meer informatie en kun je jouw kind aanmelden.

Zo proberen we de vereniging levendig te houden. Maar we kunnen natuurlijk niet wachten om weer gezamenlijk muziek te mogen maken en op te mogen treden. Dus hopelijk tot snel!