Kennis maken met: Examenkandidaat Arianne van Laar

Op 16 juni geven Jelle Elsman (trompet) en Arianne van Laar (klarinet) gezamenlijk een examenconcert voor hun D-examen. Het concert vindt plaats in de Open Hof en start om 19:30 uur. Tijd om kennis te maken met deze examenkandidaten. Vandaag is het de beurt aan Arianne van Laar.

Hoi Arianne, wil je je zelf kort voorstellen?

Ik ben Arianne van Laar, 22 jaar en ik volg de lerarenopleiding tot docent Nederlands op het Windesheim in Zwolle.

 

Welk instrument speel je? En weet je nog waarom je dit instrument hebt gekozen?

Sinds ik 9 jaar ben speel ik klarinet. Ik koos dit instrument op advies van mijn moeder, die ook al jaren klarinet speelt. Gelukkig heb ik van die keuze nooit spijt gehad.

 

Hoe lang ben jij al lid van Wilhelmina?

Ik ben een aantal jaar gestopt en nu in totaal 9 jaar lid van Wilhelmina.

 

Binnenkort ga jij je D-examen doen. Waarom heb je er voor gekozen om dit examen te doen?

Na flink wat jaren muziek maken, wilde ik mezelf graag uitdagen met het behalen van mijn D-examen. Ik vind het fijn om ergens naar toe te werken en dit motiveert mij nog meer in het maken van muziek.

 

Spannend! Welke stukken ga je spelen?

Ik speel samen met het orkest Concertino von Weber, Arrival of the Queen of Sheba van Handel met het klarinetkwartet van Wilhelmina, Sonate Op. 120 Nr. 2 van Johannes Brahms onder begeleiding van Arie Kraak op piano en samen met Arie Kraak en mijn docent Anne Marie Paauwe speel ik Mendelssohn Nr. 2 D minor. Ik sluit samen met Jelle Elsman, de andere examenkandidaat, af met Live and Let Die uit de James Bond film.

 

Wat zie je als je grootste uitdaging?

Het concertstuk dat ik samen met orkest ga spelen zie ik als mijn grootste uitdaging. Ik heb nog nooit eerder een solostuk gespeeld met begeleiding van het orkest, dus hier ben ik wel een beetje zenuwachtig voor. Aan de andere kant vind ik het ook heel leuk om dit concert te mogen geven. Ik vind het mooi dat muziek soms zo veel meer kan vertellen dan dat je dat met woorden kunt. Het maken van muziek is eigenlijk een verhaal vertellen door het instrument heen.