De jeugd van Wilhelmina laat zich horen in juni

Het A orkest van Wilhelmina Rijssen heeft voor de zomervakantie nog 2 concerten te gaan (een examenconcert op 16 juni en een zomeravondconcert op 7 juli), maar ook de jeugd pakt de komende maand nog stevig uit.

Zo staat er voor WAT (Wilhelmina’s Aanstormend Talent) op 18 juni a.s. een jeugdfestival in Borne gepland. Op die dag gaat het opleidingsorkest met de bus naar het Kulturhus, waar de hele dag door maar liefst 12 jeugdorkesten gaan optreden. WAT voert, onder leiding van Wout Ligterink, de volgende 3 nummers uit: Joseph and the amazing technicolor dreamcoat, Robinson Crusoë en Live & Let Die, welke door een jury zullen worden beoordeeld. De toepassing van het thema, “grensverleggend”, zal door onze eigen gastheer, Arnold Seppenwoolde, worden gepresenteerd. Het jeugdfestival wordt altijd als zeer waardevol ervaren; er wordt dan ook volop geoefend om er een geslaagd optreden en een mooie dag van te maken.

Een week later op zaterdag 25 juni vindt in het centrum van Rijssen een open dag plaats, genaamd “Oog voor elkaar”. Een aantal zorgorganisaties, de gemeente Rijssen- Holten en de winkeliersvereniging van Rijssen (HaBi) hebben deze dag georganiseerd voor organisaties, stichtingen en verenigingen die zich inzetten voor de belangen van mensen met een lichamelijke en verstandelijke beperking. Op deze dag zal Wilhelmina SLAG! 2 optredens verzorgen, waarbij het voor het publiek ook mogelijk is om slagwerk-instrumenten uit te proberen. De muzikanten en hun instructeur, Erik Schreurs, hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in!

Op donderdag 30 juni is het de beurt aan de jongste muzikanten; maar liefst 12 AMV’ers krijgen op die dag van hun docente Rianne Damhuis, hun diploma, waarna zij aan het publiek laten horen wat zij in korte tijd allemaal al geleerd hebben. SLAG! en het opleidingsorkest WIT (Wilhelmina’s Instromend Talent) zullen deze feestelijke avond muzikaal omlijsten, er wordt zelfs al geoefend om samen op te treden! Bij goed weer zal dit diploma-concert buiten bij het Morshoes worden gehouden; bij slecht weer wordt uitgeweken naar de Open Hof.