Succesvolle open repetitie SLAG!

Donderdag 18 april gooide SLAG! de deuren open. Tijd voor een open repetitie! Alle enthousiaste muziekliefhebbers waren welkom: of je nu een ervaren drummer bent of gewoon nieuwsgierig bent naar het spelen van muziek. En het was een succes. Veel mensen kwamen langs om een kijkje te nemen en zelfs even mee te spelen.

Samen muziek maken

SLAG! richt zich op mensen met een licht verstandelijke beperking (lvb), waarbij samen muziek maken op slagwerk of percussie centraal staat. Het maakt niet uit welk niveau de muzikanten hebben, of welke achtergrond ze hebben. De groep staat onder leiding van een enthousiaste instructeur en draait om plezier hebben in en trots zijn op wat je presteert tijdens de wekelijkse repetities en de diverse optredens, al dan niet samen met de andere leden van de vereniging!

Werken met een programma

Er wordt een standaard programma-opzet gevolgd. Dit maakt dat de muzikanten vooraf al weet wat er gaat gebeuren. Met de hele groep worden inspeeloefeningen gespeeld, om lekker op te warmen en mentale scherpte te creëren. Daarna worden eenvoudige ritmische bouwstenen (de “muzikale fruitmand”: ap-pel ap-pel ap-pel peer) geoefend. Dit is de basis voor alle muziek die gespeeld gaat worden.

Meer weten?

Wil je meer weten over SLAG!? Of heb je de open repetitie gemist, en ben je toch benieuwd? Kijk eens op deze pagina, je vindt hier meer informatie over SLAG!, contactgegevens en meer.