125 jaar Wilhelmina: in gesprek met Nanette Eikenaar – Rozendom

Wilhelmina bestaat 125 jaar. Nanette Eikenaar-Rozendom is al 35 jaar lid van de vereniging en sterk verweven met Wilhelmina. Ze vertelt graag meer over haal muzikale carrière en haar hoogtepunten bij de vereniging.

Op dit moment speelt Nanette hoorn in het opleidingsorkest WAT en het grote orkest. “Maar ik heb ook slagwerk, basklarinet en klarinet gespeeld,” vertelt Nanette.

Paplepel

Dat Nanette op 6-jarige leeftijd voor de muziek koos was niet gek. Muziek en de muziekvereniging zijn haar met de paplepel ingegoten: “Mijn vader Dinant was jaren lang lid en heel actief betrokken bij de vereniging. Hij is zelfs een tijdje voorzitter geweest en deed veel klussen in en rondom het gebouw. Twee tantes speelden in het orkest en mijn oom Hans is ook al 60 jaar lang lid bij de vereniging.”

Nanette begon op blokfluitles bij Anne Marie Paauwe. “Mijn vingers waren nog te klein om bij de kleppen van de klarinet te kunnen. Daarna ben ik overgestapt naar klarinet en haalde ik alle diploma’s. Als meisje van 9 zat ik in het grote orkest en liep ik mee over straat.”

Op een gegeven moment ging het orkest niet meer de straten op, en besloot Nanette ook bij de drumfanfare te gaan. “Eerst op bekkens, toen op bassdrum. Daarna speelde ik fronthoorn en bugel, tot de drumfanfare helaas stopte door een teruglopend ledenaantal.”

Uitdaging

In het orkest speelde Nanette toen op het slagwerk. “Ik was eigenlijk wel weer op zoek naar wat uitdaging, dus ben ik zo’n 2 jaar geleden hoorn gaan spelen bij WAT en ondertussen ook al weer een hele tijd bij het A-orkest.”

Hoogtepunten

In 35 jaar bouw je natuurlijk heel veel herinneringen op. Een paar van Nanettes hoogtepunten: “Vroeger gingen we op Koninginnedag heel vroeg op pad om de reveille te blazen. We bliezen de mensen die een lintje kregen vroeg uit bed en speelden daarna op de aubade. En ook de showconcerten met de hele vereniging zijn mooie herinneringen. We speelden mooie muziek in de sporthal, met speciale acts erbij.”

Op 15 juni speelt Nanette op hoorn mee tijdens ons zomeravondconcert. Benieuwd? Je vindt hier meer informatie.